Програмата е направена в редовна форма на обучение.
Задължителни модули
- Приложна математика (5 ECTS)
- Информационни технологии (4 ECTS)
- Въведение в химията. Неорганична и аналитична химия. (6 ECTS)
- Въведение в органичната химия и химия на природните съединения.
- Биохимия. (6 ECTS)
- Въведение в мениджмънта и маркетинга (5 ECTS)
- Английски език (4 ECTS)
- Въведение в техническата механика, приложна електротехника и топлотехника (6 ECTS)
- Икономика и организация на производството на кулинарна продукция (4 ECTS)
- Процеси и апарати в кулинарното производство. Техническа безопасност (4 ECTS)
- Основи и физиология на храненето. Нутрициология. (5 ECTS)
- Системи, оборудване и технологично обзавеждане в ЦКП (6 ECTS)
- Учебна практика (5 ECTS)
- Физическо възпитание и спорт
- Въведение в Биологията. Хранителна микробиология. (5 ECTS)
- Безопасност на храните и хранително законодателство (6 ECTS)
- Основи на кулинарната технология (6 ECTS)
- Технология на кулинарната продукция (5 ECTS)
- Английски език (4 ECTS)
- Органолептичен анализ (6 ECTS)
- Въведение в гостоприемството и кулинарните изкуства (5 ECTS)
- Изследователски методи и статистика (4 ECTS)
- Организация и технология на ЦКП (6 ECTS)
- Учебна практика. Практическо обучение в кулинарни обекти (5 ECTS)
- Физическо възпитание и спорт
Група 1 (1 от 2)
- Въведение в технологията и тенденциите на молекулярната кухня (4 ECTS)
- Антропология на храните (4 ECTS)
Група 2 (1 от 2)
- Технология на кулинарните изкуства (4 ECTS)
- Технология на продуктите от плодове и зеленчуци (4 ECTS)
*Избираемите учебни дисциплини се предлагат при заявен интерес от определен брой студенти.
- Дизайн на ястия. Създаване на нови продукти. Иновации и креативност в кулинарните изкуства (6 ECTS)
- Управление на човешките ресурси и кариерно развитие (6 ECTS)
- Национални особености в храненето.Технология на българската
- Национална кухня и международната кухня (6 ECTS)
- Технология на хляба, хлебните и сладкарски изделия (6 ECTS)
- Специализирани видове хранене.Технология на диетично детско и ученическо хранене (6 ECTS)
- Предприемачество и управление на проекти (4 ECTS)
- Електронна търговия и брандинг на кулинарната индустрия (4 ECTS)
- Физическо възпитание и спорт
- Дипломен проект (10 ECTS)
- Дипломантски семинар
Група 1 (1 от 3)
- Управление на операциите в ресторанта. F&B софтуер, счетоводство и ценообразуване (6 ECTS)
- Морска биология (6 ECTS)
- Бизнес приложения (6 ECTS)
Група 2 (1 от 2)
- Химия на храните (6 ECTS)
- Организация и управление на събития (6 ECTS)
*Избираемите учебни дисциплини се предлагат при заявен интерес от определен брой студенти.
Факултативните дисциплини дават възможност за получаване на знания и умения в различни научни области в съответствие с интересите на студентите. Изучаването на факултативните дисциплини не е задължително, а по желание на студентите. За студентите, избрали да изучават факултативни дисциплини, те стават задължителни.
- Робономика (5 ECTS)
- Компютърни мрежи (5 ECTS)
Избираеми дисциплини
• Въведение в технологията и тенденциите на молекулярната кухня (5 ECTS)
• Антропология на храните (5 ECTS)
• Технология и дизайн на сладкарските изделия в кулинарните изкуства (5 ECTS)
• Технология и дизайн на хляб и хлебни изделия в кулинарните изкуства (5 ECTS)
• Управление на специални събития (5 ECTS)
• Конкурентоспособност на ресторантския бизнес (5 ECTS)
• Кетъринг (5 ECTS)
• Електронна търговия в кулинарните изкуства (5 ECTS)
• Социални психология и потребителско поведение (5 ECTS)
• Управление на човешките ресурси в кулинарния бизнес (5 ECTS)
• Кариерно развитие (5 ECTS)
• Социално предприемачество (5 ECTS)
• Екология (5 ECTS)
• Културно предприемачество (5 ECTS)
*Избираемите учебни дисциплини се предлагат при заявен интерес от определен брой студенти.